Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mango 'Keitt' - fa

Kiszerelés
ghiveci ø 16 cm
52,70 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Mango 'Keitt' - fa 16 cm-es cserépben, 150-160 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(2)

Parameters

Înălțimea plantei 150-160 cm
Habitat Napos

Descriere

Mango 'Keitt' - fa


A „Keitt” mangó egy utószezonban érő Dél-Floridából származó mangófajta. 

Jellemzése


Csodálatos növekedésű és páratlan ízű – a Glenn Keitt bőtermő, mind konténerekben, mind a talajba ültetve.

A fa viszonylag kicsi, és tömör, lekerekített lombkoronát hoz létre. A fák akár 6 méter magasra is megnőhetnek, de rendszeres metszéssel gyakran jóval ez alatt tartják őket. Általában 3-4 évvel az ültetés után kezdenek termést hozni, és ezt követően rendszeresen közepes és nagy méretű gyümölcsöket hoznak.

De miben különbözik a Keitt a többitől?

A Keitt mangó erőfeszítés nélkül termeszthető, elviseli a rövid ideig tartó hirtelen hőmérséklet csökkenést. Télen bent kell teleltetni. Gyorsan nő, de kezelhető magasságú marad, kiültetve a 6 m magasságot is elérheti, cserépben nevelve viszont csak 1,5-2,5 méter magasra nő meg.

Zöldes, halványvörös megejelenés és a nagyszerű íz jellemzi, ami mellett ráadásul különösen szeret beltérben fejlődni. Aromás illatú fa élénkzöld levelekkel, melyek mintegy kiemelik a gyümölcsét. Ezen kívül a Glenn Keitt önbeporzó, ami azt jelenti, hogy magától is hoz gyümölcsöt. Csak helyezze egy napsütötte, déli fekvésű ablak mellé és nézze ahogy növekedni kezd.

Amit szeretünk a Keitt Mangóban, hogy nagy mangó termése augusztustól szeptemberig érik, néha még októberben is, már a növekedés első évében készen áll a betakarításra. A magon termeszetett mangófáknál 6-8 évig is eltarthat mire gyümölcsöt hoznak. A kemény textúrájú Keitt mangó gyümölcse nem olyan rostos mint a legtöbb mangófajta, így tökéletes gyümölcs desszertekhez, salátákhoz vagy sós chutneykhoz.

Gyümölcse


Gyümölcse viszonylag nagy, tojás alakú, némyelik több fontot is elérhet. Gazdag és édes ízű, rostmentes húsúa(monoembrionális magot tartalmaz), szálas, csípős és édes, kellemes aromájú. A gyümölcs általában jól ellenáll a betegségenek. Floridában a gyümölcs augusztustól október elejéig érik.

Egyéb információ

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Recenzii

5.00
2 de review-uri
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
17.03.2023
Nagyonszép árut kaptam ez 1 mangófa/glen/. Nagyon gondos csomagolásban , szinte azonnal hozta a futár. Ajánlom mindenkinek
|
19.10.2022
Nagyon szép fát kaptam remek csomagolásban ami két nap múlva meg is érkezett.