Parameters
Înălțimea plantei | 110-140 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Lumia, Pera Del Commendatore - Cedru în formă de pară - Lămâi
Lumia în formă de pară sau Pera del Commendatore (Citrus lumia) este un soi italian tradițional din Sicilia..
Caracteristicile arborelui.
Ramiile lungi creează o formă distinctivă. De obicei sunt compacte, dar nu atât de sferice..
Frunzele sunt extrem de lanceolate, uneori căzătoare, cu nervuri vizibile. Lumia, în formă de pară, este un soi cu 4 sezoane. Dă fructe în orice perioadă a anului (cu excepția iernii, desigur). Înflorește de obicei primăvara, dar poate produce flori și vara și toamna. Florile mari și parfumate sunt în principal grupate. A fost testat pentru a rezista la temperaturi de până la -7°C într-o seră sau în interior. Acest soi trebuie cultivat ca o lămâie normală..
Caracteristicile fructelor.
Forma este unică. Lumia în formă de pară, după cum sugerează și numele, seamănă cu o pară mare și galbenă. Pețiolul său lung se lărgește și capătă o formă rotundă. .
Aceasta are o aromă clasică de lămâie. Coaja sa este destul de groasă, iar în fruct există doar câteva semințe. soi unic - lung, conic și cel puțin dublu față de alte lămâi. Are o coajă de grosime medie și zbârcită, un miros intens asemănător parfumului, o pulpă dulce și suculentă. Culoarea sa galbenă intensă și strălucitoare depinde de momentul recoltării..
Puteți folosi fructul pentru suc de lămâie, dar nu ezitați să folosiți și coaja! Lămâile Lumia sunt perfecte și pentru a face prăjituri delicioase și se potrivesc de minune cu peștele, carnea și legumele!.
Mai multe informații
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile oferite în descrierea produsului
.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de vegetație (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbros, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o în mod regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, de preferință turbă fibroasă, dacă este posibil .
Dacă este comandată în afara perioadei de vegetație, plasați-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Avețigrijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin corcodușe, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile .
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece poate dura până la o lună pentru ca rădăcinile să se regenereze. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Nu este nevoie de apă pentru înflorire .
Dacă observați că frunzele sau inflorescențele cad, înseamnă că ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, de preferință până la începutul lunii august, pentru a le permite să se înrădăcineze înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, așa că îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Folosiți îngrășăminte compuse, în reprize lunare, trimestriale sau semestriale.Dacă aveținevoie de ajutor, puteți găsipeFacebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi la dispoziție 24 de ore din 24 pentru a vă ajuta.