Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kocsonyapálma - Butia capitata

Kiszerelés
78,99 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Kocsonyapálma - Butia capitata 35 cm-es cserépben, 130-150 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 130-150 cm
Toleranță la îngheț -12-15°C
Habitat Napos-félárnyékos

Descriere

Kocsonyapálma - Butia capitata


Más néven kocsonyapálma .Brazília déli részén, Argentínában, Paraguayban őshonos. A szárnyalt levelű, 7-8 m magasra megnövő Butia capitata (Kocsonyapálma) Brazília déli részétől Uruguayon keresztül Argentína északi részéig található az élőhelye. 

Fagytűrő -12 -15C

Visszahajló enyhén szürkés toll levélzete van.

Életmódja


Eredeti élőhelyéből következik, hogy az egyik legjobb a télállósága a szárnyalt levelű pálmák között, mert a rövidebb ideig (1-2 nap) tartó – 10 oC-os lehűléseket is könnyedén átvészeli, erre nagyon jó bizonyítékot jelentenek az Alpok déli lábánál sorakozó tavak (Garda-tó, Lago Maggiore, Luganói-tó és a Comoi-tó) partján fekvő parkok, botanikus kertek és magánkertek több évtizedes példányai. Származási helyének éghajlata a meleg-temperált mérsékelt öv (nedves szubtrópus),egész évben bőséges csapadékkal, télen kisebb-nagyobb fagyokkal: a babérlombú erdőségek hazája. Nálunk csak dézsás növényként tartható, hasonlóan mint a leander. Fontos hogy a magas vízigénye mellett a magas hőigénye is ki legyen elégítve, ezért a terasz egy félárnyékos részére tegyük, vagy tehetjük teljes napra is, ahol reggeltől estig éri a nap, de akkor napi szinten igényli az öntözést. 

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.