Parameters
Înălțimea plantei | 110-140 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Pâine cu lămâie - copac de lămâie.
Original de pe Coasta Amalfi, își datorează numele albușului (interiorul alb al fructului), care este foarte dezvoltat și seamănă cu pâinea. Este un arbore veșnic verde, foarte viguros și spinos, cu o înălțime de până la 6 metri. Lămâiul pâinii înflorește de mai multe ori pe an, iar cele mai importante perioade de înflorire sunt primăvara devreme și vara târziu. Florile au un parfum delicat, cu petale albe în interior și roșiatice-violete la exterior; pot fi solitare sau în perechi. Fructele se coc în noiembrie și în vara următoare. În prezența perioadelor foarte reci (sub -4 grade Celsius), se recomandă acoperirea plantei cu folii de nailon și învelirea trunchiului cu material nețesut..
Aroma fină și dulce este ideală stoarsă în salate pentru a fi consumată sau băută. Coaja sa, bogată în uleiuri esențiale, este folosită pentru a face lichioruri și creme de lămâie..
Fructul lămâii de pâine este de mărime medie, ovoidală, cu coaja de culoare verde până la galben deschis, bogată în uleiuri esențiale, practic subțire, cu interiorul alb foarte dezvoltat. Caracteristica principală a acestei lămâi este o pulpă foarte suculentă, dulce, delicată și nu prea acidă, cu foarte puține semințe..
Alte informații.
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile oferite în descrierea produsului.
.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!.
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de vegetație (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbros, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o în mod regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, de preferință turbă fibroasă, dacă este posibil .
Dacă este comandată în afara perioadei de vegetație, plasați-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Avețigrijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin corcodușe, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile .
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece poate dura până la o lună pentru ca rădăcinile să se regenereze. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Nu este nevoie de apă pentru înflorire .
Dacă observați că frunzele sau inflorescențele cad, înseamnă că ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, de preferință până la începutul lunii august, pentru a le permite să se înrădăcineze înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, așa că îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Folosiți îngrășăminte compuse, în reprize lunare, trimestriale sau semestriale.Dacă aveținevoie de ajutor, puteți găsipeFacebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi la dispoziție 24 de ore din 24 pentru a vă ajuta.