Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Japán arália, szobaarália - Fatsia japonica

Kiszerelés
ghiveci ø 24 cm
26,33 EUR
Stoc: 15 db pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 07 Decembrie 2023
Japán arália, szobaarália - Fatsia japonica 24 cm-es cserépben, 80-100 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 80-100 cm
Habitat Félárnyék

Descriere

Japán arália, szobaarália - Fatsia japonica


A japán arália (Fatsia japonica) az ernyősvirágzatúak (Apiales) rendjébe és az aráliafélék (Araliaceae) családjába tartozó faj.

Előfordulása


A japán arália eredeti előfordulási területe a névadó Japán déli része, a Koreai-félsziget és Tajvan. Manapság világszerte termesztik szobanövényként, illetve kerti dísznövényként. A külső tartása, főképp a meleg éghajlatú tájakon javasolt, ahol a hőmérséklet nem esik -15 Celsius-fok alá. A szobákban légtisztító hatása van.

Az F. japonica 'Variegata' nevű termesztett változata elnyerte a The Royal Horticultural Society a Royal Horticultural Society Award of Garden Merit

Megjelenése


Örökzöld, bokorszerű növényfaj, mely általában 1,5-2 méter magasra és ugyanolyan szélesre nő meg. A rövid szárából szerteágazó ágak nőnek ki. A levelei spirális elhelyezkedésűek, 20-40 centiméter szélesek; 50 centiméter hosszú levélnyélen ülnek. Az ujjas levelek, 7-9 „ujjra” szakadoznak fel. Az ujjak vagy nyúlványok, durva szélűek, tompa fogazottsággal. A kis fehér virágai, a rendjére jellemző sűrű ernyős virágzatokba tömörülnek. Késő ősszel vagy kora télen virágzik. Tavasszal kis fekete terméseket hoz.

Kifejlett magasság: 1,2-2 m
Kifejlett szélesség: 1,2-1,5 m
Virágzási idő: szeptember - október
Vízigény: közepes 
Fényigény: közepes 
Lombhullató: nem

Gondozása


Környezeti igény: Fény- és hőigény: Nyáron szabadban nevelhető szórt fényben, a tűző naptól óvni kell. Védett, támfal előtti helyekre ki is ültethető, a fiatal töveket télire takarni kell. Kimondottan hűvös helyre való, télen az optimális hőigénye 6–12 °C. A megedzett többéves tövek téli fagytűrése –14–16 °C. Magas hőmérsékleten, rossz fényviszonyok mellett felkopaszodik. Közepes fényigényű, a túl erős fényt nem kedveli. Vízigénye a hőmérséklettől függően változik. Tápanyagigényes, elsősorban a növekedési időszakban, tél végétől nyár végéig szükséges a tápoldatozás.

A kint nevelt példányok esetében tavasszal a gyenge vagy felkopaszodott hajtásokat akár a talajszintig visszavághatjuk.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.