Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gránátalma bokor 'Wonderful' - Punica granatum

Kiszerelés
ghivieci ø 28 cm
39,48 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Gránátalma bokor 'Wonderful' - Punica granatum 28 cm-es cserépben, 140-150 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(9)

Parameters

Înălțimea plantei 150-170 cm
Habitat Napos
Lombhullató növény? igen

Descriere

Gránátalma bokor 'Wonderful' - Punica granatum


A gránátalma vagy grenadin (Punica granatum) a mirtuszvirágúak (Myrtales) rendjébe és a füzényfélék (Lythraceae) családjába tartozó nemzetség egyik faja. Előfordul Nyugat- és Közép-Ázsiában és a Földközi-tenger térségében.

A gránátalma szó eredete a latin granum (mag), illetve az abból képzett granatus (magvas) melléknévből ered.

Előfordulása


A gránátalma őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia (Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Irán), de mára már Európa földközi-tengeri területein és Dél-Amerika melegebb vidékein is elterjedt. A Földközi-tengernél és Közel-Keleten, például Iránban, Egyiptomban, Palesztinában, Izraelben, továbbá Spanyolországban, Marokkóban, Tunéziában a gránátalma évszázadok óta kedvelt gyümölcs.

A Távol-Keleten is kezd elterjedni. Indiában fűszerként használják, Indonéziában delima-ként ismert. A gránátalma Közép-Európában is termeszthető az enyhe tél miatt. Budapesten, az Iparművészeti Múzeum előkertjében található egy gránátalmafa, amely évente egyszer virágzik.

A spanyol gyarmatosítás során a gránátalma eljutott a Karib-térségbe, Latin-Amerikába.

Életmódja


A gránátalma nagyobb cserje, vagy kisebb fa termetű, mely maximum az 5 m magasságot és a 3 m szélességet éri el. Akár néhány száz évig is élhet. A kéreg színe a vörösesbarnától a szürkéig terjedhet. A fiatal ágak gyakran négyágúak. A levelek szára 2 és 10 mm közötti méretű.

Tavasz végén, nyár elején virágzik. A virág színe a világossárgától a narancsos vörösig terjed.

Gyümölcse


A kezdetben zöld, később narancssárga színű gyümölcs kinézetében egy bogyóhoz hasonlít. A gyümölcs átmérője kb. 10 cm. A termés sokmagvú, rekeszes bogyótermés. A vastag héj alatt fehér hártyákkal osztott gyümölcs rengeteg apró magot tartalmaz, a magokon különálló gyümölcshús van. A gránátalma nagy mennyiségű flavonoidot (mint például antociánt és kvercetint) tartalmaz. Káliumban, C-vitaminban és kalciumban gazdag.

A gránátalma fajtáit a gyümölcs színe alapján csoportosítják: fehér, sárgászöld, sötétpiros, feketés ibolya. A legelterjedtebb a sötétpiros és a sárgászöld. A magok húsa általában vörös.

A gránátalma dugványozással, gyökeres tősarjak felhasználásával és magvetéssel egyaránt könnyen szaporítható. A legsikeresebb és leggyorsabb szaporítási módszer a gyökeres tősarjak felhasználása. A gyümölcsöket szeptember és december között szedik le.

Egyéb információ

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás: wikipedia

Recenzii

5.00
9 de review-uri
(9)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
26.09.2023
Köszönöm szépen!
Teljesen elégedett vagyok a vásárolt növénnyel.
|
22.09.2023
Csak jót mondhatok: szép, erős növényegyedet kaptam gyors szállítással. Köszönöm! :-)
|
06.09.2023
Csodaszép egészséges fát kaptunk. Köszönjük!
|
27.06.2023
Meg vagyok elégedve mindennel,szép a fa amit küldtek,és a csomagolás nagyon szuper volt,bárcsak minden kertészet így csinálná az jó lenne. Köszönök mindent szép napot.
|
22.06.2023
Nagyon szép egészséges maga a növény erős gyökérzettel rendelkezik profeszionálussan volt becsomagolva
|
29.03.2023
Köszönöm a szép fát! Gyors szállítás, nagyon precíz csomagolás! Mindenkinek ajánlom! Az üdvözlő kártya nagyon super, igazán tetszett! Profi kereskedők vagytok! További sikereket kívánok
|
26.03.2023
Köszönöm a szép fát. Szuper csomagolásban és nagyon gyorsan megérkezett! Mindenkinek csak ajánlani tudom!! További jó munkát kívánok! Az üdvözlőkártya nagyon szuper, köszönöm!
|
02.03.2023
Csodás növények! Korrekt kiszállítás! Legjobb ár-érték arány! Csak ajánlani tudom mindnekinek a kertészetet!
|
18.05.2021
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Megérkezett a növény, tökéletes csomagolásban, gyönyörű, fejlett csemetét kaptam.
Köszönettel,
Korodiny Lászlóné