Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dasylirion longissimum

Kiszerelés
ghiveci ø 25 cm
47,32 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 07 Decembrie 2023
Dasylirion longissimum 25 cm-es cserépben, 90 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 90 cm
Toleranță la îngheț -15-18°C
Habitat Napos

Descriere

Dasylirion longissimum


A yuccákkal sokszor megtévesztésig hasonló habitusú növények, melyek sokszor kísérőnövényeik élőhelyükön. Talán a leglátványosabb dasylirion.Távolról sokaknak megtévesztésig hasonlít az Ausztráliában honos Xanthorrhoea preisii és robusta / black boy/" fű fához".

Megjelenése különösen egzotikus hatást kelt bármely kertben vagy teraszon.

A dasylirionokat nagy szárazság tűréséből eredendően nehezen hosszú ideig kell gyökeresíteni. Átültetése nemcsak a növény súlyából fakadóan nehéz, hanem a vékony gyökerei könnyen töredeznek és a nagyobb földlabdával rendelkező növény sokszor nem bírja el saját "gyökérlabdáját" és leszakadhat. Tehát ha egy mód van rá a végleges helyére ültessük , illetve ha mégis szükségessé válik az átültetése ,úgy óvatosan, körültekintően járjunk el.

Előfordulása


Mexikó sivatagos területeiről származik ez az érdekes megjelenésű csodaszép növény.

Életmódja


Lassú növekedésű, négyszög alakú 4-5mm vastag, 1-1.5m hosszú sima levelek ezrei alkotják teljes üstökét. Törzse 40-60cm vastag, mely idős korára elágazhat. Hosszú 3-4m magas virágzata idősebb növényeknél 3-5 évente alakul ki.

Tavasszal és ősszel kezeljünk minden dasyliriont felszívódó réz tartalmú gombaölő szerrel. Laza jó vízáteresztésű földbe ültessük. Nyáron sem túl vízigényes növények. Fagytűréséről megoszlanak a vélemények , élőhelyükön többnyire -6-8c- nál nem kell többet elviselniük. Vannak külföldi gyűjtők akik próbálkoznak mérsékelt övi kertekben való teleltetéssel többnyire sikerrel. Nagy valószínűséggel -15-18c körül van a fagytűrése, bár nem zárnám ki, hogy ennél alacsonyabb hőmérsékletet is elvisel.

Egyéb információ

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.