Barion Pixel
Prin utilizarea site-ului nostru web, sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

9 pași simpli pentru a planta copacul potrivit

Citrus és Pálma Kft.
08.11.2023 15:41:00
9 pași simpli pentru a planta copacul potrivit

În 9 pași, vă explicăm cum să plantați un copac bine și eficient.

Copacii aduc atât de multă frumusețe și beneficii în viața noastră. Plantarea unui copac în grădina noastră este o investiție în viitorul nostru. Într-o bună zi, acesta poate oferi umbră pentru casa dumneavoastră, poate reduce factura la aerul condiționat, poate oferi un loc preferat de adunare pentru copiii sau nepoții dumneavoastră. Ar putea fi chiar și cireș într-o colecție. Între timp, curăță aerul și vă înfrumusețează grădina. În acest articol, vă prezentăm nouă pași simpli pentru a planta copacul potrivit, pentru a-i oferi copacului dvs. cel mai bun start posibil

9 pași simpli pentru plantarea unui copac

Plantarea unui copac vă poate înveseli cu ușurință locuința sau mediul de afaceri.Pentru a vă asigura căarborele dvs. va crește odată cu afacerea sau familia dvs. și vă va oferi zeci de ani de plăcere, urmați acești pași simpli pentru plantarea unui copac:

1 .

1. Alegeți un copac care crește bine în climatul și regiunea dumneavoastră. Luați în considerare, de asemenea, cât de înalt va crește copacul și cum va fi sistemul său radicular. Trebuie să vă asigurați că arborele are suficient spațiu pentru a dezvolta un coronament matur și un sistem radicular fără a interfera cu alți arbori, arbuști, alei sau structuri.

2. Săpați o groapă pătrată

Atunci când săpați o groapă, urmăriți o gaură pătrată, mai degrabă decât o gaură rotundă. Cel mai bine este să săpați groapa doar atât de adânc cât este înalt ghemul de rădăcini, sau poate cu un centimetru mai adânc. Unul dintre cele mai mari motive pentru care arborii noi nu supraviețuiesc este plantarea prea adâncă. Continuați să săpați laturile gropii de plantare până când gaura este de aproximativ trei ori mai lată decât diametrul ghemului de rădăcini. Măsurați din nou gaura înainte de a trece la următoarea sarcină.

3.

Unii copaci, în special cei care au stat prea mult timp în pepinieră, pot avea rădăcini sau ramuri moarte.Înacest caz, tăiați cu grijă doar părțile moarte pentru a oferi noului dvs. copac o șansă mai bună de supraviețuire.

4. Plantarea unui copac

Atunci când plasați copacul în groapă, cel mai bine este să faceți acest lucru de ghemul de rădăcini sau de recipient, mai degrabă decât de trunchi. Odată ajuns în groapă, îndepărtați cu grijă cât mai multă pânză de iută sau alte materiale străine din sistemul radicular.Asigurați-vă că parteasuperioară a globului radicular este la nivelul solului de lângă groapă.

5. Umpleți la loc

Introduceți cu grijă pământul excavat înapoi în groapă, scuturând puțin copacul pentru ca pământul să se așeze corect în jurul rădăcinilor, dar nu îl compactați sau îl tasați, deoarece acest lucru poate deteriora rădăcinile fragile. Prima udare (pasul 8) va ajuta solul să se așeze. Este important să puneți la loc în groapa pe care ați săpat-o doar același pământ, fără îngrășăminte sau amendamente.

6.

Pentru o mai mare stabilitate în primele etape, este posibil să doriți să împânziți copacul timp de șase luni până la un an. Până atunci, sistemul său de rădăcini va putea să se mențină stabil, permițându-i să crească în mod natural și să acumuleze putere pentru a rezista la intemperii. Cu toate acestea, în cazul în care nu se procedează corect, înțepenirea copacului poate deteriora ghemul de rădăcini. Asigurați-vă că țărușul este plasat mult mai adânc decât ghemul de rădăcini și că trece printre rădăcini. Atunci când îl ancorați, folosiți sfoară (nu sârmă) și asigurați-vă că pomul are loc să se balanseze în bătaia vântului, iar sfoara nu trebuie să fie prea strânsă.

7.

Acesta este un pas incredibil de important pentru a vă asigura că arborele nou plantat păstrează umiditatea atunci când îl udați. Cu toate acestea, mulcirea prea mult, adică acoperirea trunchiului sau a extensiei rădăcinilor, poate face mult mai rău decât dacă nu se mulci deloc. Nu doriți ca umezeala să fie reținută pe ghemul de rădăcini sau pe trunchi, deoarece aceasta poate constitui un teren propice pentru boli și putregai. În schimb, gândiți-vă mai degrabă la șanțurile din jurul castelului, acest lucru va menține umiditatea la îndemâna rădăcinilor.

8.

Când udați pentru prima dată, acest lucru va ajuta la așezarea solului care nu a fost compactat corespunzător în prealabil. Arborii preferă udarea amplă decât udarea mai frecventă. În primii câțiva ani, ar trebui să udați pomul cu 20-30 de litri de apă la 3 cm de diametru al trunchiului pe săptămână.Cuexcepția cazului în care condițiile sunt prea uscate, puteți înceta complet udarea copacului după câțiva ani.

9. Dacă este necesar, "încondeiați", îngrădiți

Unii copaci tineri sunt ca o momeală pentru unele animale. Dacă locuiți într-o zonă în care rozătoarele sau căprioarele pot fi o problemă, poate doriți să construiți o barieră în jurul copacului pentru a-l proteja până când acesta se va stabili. Acest lucru se face cel mai ușor cu plasă de sârmă sau plasă de plastic în jurul unor țăruși plasați peste ghemul de rădăcini.

Programează periodic "întreținerea copacilor" pentru a menține noii copaci sănătoși

Nu este recomandat să fertilizați copacul în primul an de la plantare.Cu toate acestea,pe măsură ce copacul crește, puteți marca în calendar lucruri de făcut, cum ar fi verificarea mulciului și a drenajului, fertilizarea, controlul dăunătorilor și al bolilor, îndepărtarea țepușilor și a cuștilor etc.

Etichete legate de conținut: növénygondozás